ケルセチン・荏胡麻・Boswellia serrata・黒酢栗・夏白菊・ヘリクリサム・Lactobacillus acidophilus・Bifidobacterium animalisを含む栄養補助食品の抗ヒスタミン作用および抗炎症作用
Evaluation of the Antihistamine and Anti-Inflammatory Effects of a Nutraceutical Blend Based on Quercetin, Perilla frutescens, Boswellia serrata, Blackcurrant, Parthenium, Helichrysum, Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium animalis Through In Vitro and In Vivo Approaches—Preliminary Data
- 著作名:
- Simonetta Masieri
- Francesco Frati
- Giulio Torello
- Marianna Colasante
- Marta Scquizzato
- Carlo Cavaliere
- 出典:
- Current Issues in Molecular Biology
- 2025
- 47
- 965
- DOI:
- 10.3390/cimb47110965
- 要旨:
- 抗ヒスタミン作用を有する食品を設計すべく、ケルセチン・荏胡麻・Boswellia serrata・黒酢栗・夏白菊・ヘリクリサム・Lactobacillus acidophilus・Bifidobacterium animalisを配合した。得られた混合物は、好塩基球様細胞株RBL-2H3にてヒスタミン脱顆粒とTNF-αを顕著に減少した。