スケトウダラ(Theragra chalcogramma)とカイヤン(Pangasius hypophthalmus)の冷凍すり身のゲル形成に与える、タマネギ抽出物由来ケルセチンの影響の比較
Effect of Quercetin from Onion Extracts on the Gel-forming Ability of Alaska Pollock (Theragra chalcogramma) and Pangasius (Pangasius hypophthalmus) Frozen Surimi A Comparative Study
- 出典:
- Transactions of the Japan Society of Refrigerating and Air Conditioning Engineers
- 2024
- 41
- in press
- DOI:
- 10.11322/tjsrae.24-06
- 要旨:
- スケトウダラ(Theragra chalcogramma)とカイヤン(Pangasius hypophthalmus)の冷凍すり身のゲル形成に及ぼすケルセチンの影響を調査した。スケトウダラすり身を加熱して得たゲルは、ケルセチンを添加しても破断力に顕著な変化はなかっ...